Menno Stokvis

Menno Stokvis is specialist op het gebied van het huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte). Hij is advocaat sinds 1987. Menno heeft de postacademische specialisatie opleiding huurrecht met succes afgerond en is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA). Ook is hij lid van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ) en de Vereniging voor Bouwrecht (VBR).

Het huurrecht is een complex rechtsgebied. Veranderende wetgeving en ontwikkelingen in de rechtspraak maken dat het huurrecht voortdurend in ontwikkeling is. Dit vereist van uw adviseur een constante focus op het huurrecht en specialistische kennis daarvan. Menno heeft die focus en die kennis.

Menno treedt vaak op voor (professionele) verhuurders. Hij adviseert woningcorporaties, beleggers, particuliere woningeigenaren en huurmakelaars en staat hen bij in procedures op het gebied van het huurrecht, veelal in kort geding. Ook huurders weten Menno te vinden. 

Behalve met huurrecht, houdt Menno zich bezig met VvE-recht en bouwrecht. Hij treedt op voor VvE’s en appartementseigenaren en voor aannemers en opdrachtgevers in de bouw. 

Daarnaast heeft Menno zich toegelegd op het begeleiden en adviseren van ondernemers en ondernemingen in het MKB, voor wie hij veelal als huisadvocaat optreedt. 

Menno heeft veel proceservaring. Cliënten waarderen zijn praktische instelling en zijn creatieve oplossingen.

Menno heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Huurrecht (woonruimte, bedrijfsruimte). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


advocaat gespecialiseerd in vve
Op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in het vastgoedrecht? Neem contact met ons op